11:00

Ekhagens IF 2 7-m

Referat

Hultmans dubbel räckte inte mot Ekhagen

Årets femte seriematch stod för dörren och vädret såg inbudande ut vid första anblicken, men Vistavallens sjönära läge bidrog till starka vindar. Motståndarna för dagen, Ekhagens IF, visade förra året prov på fint passningsspel och har många individuellt skickliga spelare i truppen, dessutom hade de hittills vunnit alla matcher förutom premiäromgången mot Hovslätt. Upplagt för en tuff drabbning med andra ord.

1:a perioden
Matchuret hann inte ens kämpa sig upp till en minut innan det västprydda bortalaget tog ledningen. En fin uppvisning i dribblingskonst låg bakom 0-1 när anfallaren i bortalaget kunde skjuta in bollen otagbart bakom vikarierande målvakten Jonathan. Sex minuter senare hade Ekhagen en boll i stolpen, 0-2 där och uppförsbacken hade varit rejält brant. Efter stolpskottet är det hemmalaget om tar över. Både Elias och Pelle prickar virket i samma anfall och man skapar ytterligare fina anfall där bortalagets duktiga målvakt får visa vad han går för. Ekhagen som inledningsvis spelade med den starka vinden i ryggen börjar spela lite längre, men har svårt att kontrollera längden på sina passningar. 20 minuter in i perioden vinner Julius bollen på mittplan, han petar den till Pelle som tar några kliv framåt och dunkar in bollen i krysset och matchen är utjämnad. Lagen går till pausvila vid ställningen 1-1.

2:a perioden
Ekhagen inleder andra perioden starkt med fint kortpassningsspel på marken, men Vistaförsvaret är alltsom oftast väl samlat. Bortalaget vaskar fram en trippelchans men Jonathan, med hjälp av sina lagkamarater, lyckas freda målet från ytterligare påhälsning. Ekhagen lyckas ändå att ta ledningen efter att en frispelad anfallare rullar in bollen till 1-2. Men som en repris av första perioden är det hemmalaget som tar över initiativet och skapar flertalet fina anfall och avslut. Med två minuter kvar av perioden räddar Jonathan ett lobbförsök och hittar snabbt upp till Pelle på mittplan. Pelle använder sina älgakliv till springa ifrån mittbacken och behärskat rulla in kvitteringen vid vänstra stolpen och det är återigen kvitterat. Med bara sekunder kvar av perioden slår bortalaget ett inlägg som olyckligt landar på en hemmaförsvarares huvud och ställer Jonathan i mål. Strax efter förkunnar domaren att perioden är slut och resultatet skrivs till 2-3 inför sista akten.

3:e perioden
Det sena ledningsmålet i andra perioden visar sig vara psykologiskt viktigt för matchen. Bortaaget får luft under vingarna och hemmaspelarna ser lite tröttare ut. Inom loppet av sex minuter har Ekhagen gjort både 2-4 och 2-5. Resten av perioden är ganska jämn spelmässigt, men hungern i hemmalaget har mattats av något och man skapar inga direkt klara chanser. Med fem minuter kvar kommer också 2-6 på ett kantskott som går in i Jonathans högra hörn. Det blir inga fler mål i matchen och den slutar därmed med vinst till Ekhagen.

Sammanfattning
Resultatet till trots var detta ett klart fall framåt jämfört med matchen mot Habo senast. Det fanns vilja och hunger så länge det var målmässigt jämnt. Spelet var lite mer varierat än tidigare där man använde både kortpassningar och längre bollar, vilket gjorde att vi blev lite mer svårlästa. Ekhagen var följsamma defensivt och spelade fin fotboll, så det var absolut ett bra lag vi mötte. Dessutom var bortalagets målvakt riktigt duktig och eventuellt också formtoppad. Med en mer human målvakt hade Vista säkerligen gjort ett par mål till. Ekhagens seger var rättvis, men en uddamålsvinst hade speglat spelet mer. Alla gör fina insatser idag men extra plus till Yngvald och Julius som sliter rejält ända till slutsignalen.